Kisten

Uitvaartkisten en opbaarplanken

De cirkel van leven en dood is een terugkerend element op Natuurbegraafplaats Hillig Meer. De filosofie dat men voortkomt uit de natuur, en er ook weer in terugkeert, sluit naadloos aan bij de gedachte van natuurbegraven. Dit geldt ook voor het hout van Landgoed Heidehof. Op Natuurbegraafplaats Hillig Meer maken wij ecologisch verantwoorde uitvaartkisten en opbaarplanken van het FSC gecertificeerde kwaliteitshout afkomstig uit de Drentse bossen van Landgoed Heidehof, waar Hillig Meer deel van uit maakt. Zo dienen de bomen die op het landgoed groeien weer als grondstof voor nieuw leven en sluiten we de natuurlijke kringloop.

Eenvoudig en duurzaam

Onze uitvaartkisten en opbaarplanken worden volledig met de hand gemaakt en worden gekenmerkt door een eenvoudig en groen karakter. Het hout blijft onbewerkt en we gebruiken geen schroeven of andere metalen. Als verbindingsmaterialen gebruiken wij alleen houten verbindingen en milieuvriendelijke lijm. Hierdoor wordt de natuur niet belast met schadelijke stoffen.

Het maken van een uitvaartkist op een wijze die het milieu zo veel mogelijk ontziet is een intensief en tijdrovend proces. Omdat onze producten lokaal in Drenthe vervaardigd worden, is er geen sprake van extra milieubelasting door transport. Met een uitvaartkist van Natuurbegraafplaats Hillig Meer kiest u voor een duurzaam en ambachtelijk gemaakt product uit Drenthe van hoge kwaliteit.

> Schaaldelen
> Landhekken
> Haardhout