De boshut

 

Diep verscholen tussen de bossen, heide en vennen van Landgoed Heidehof in Drenthe.
Een heerlijke locatie voor retraite, ver van de waan van alledag.
Open je zintuigen, neem waar en raak geprikkeld door de omgeving.
Laat de zuivere geuren en geluiden van de natuur binnenkomen.
Ervaar de kalmte van de harmonie van de natuur, perfect zoals zij is.

Kom onthaasten in de boshut


Ga in gesprek met jezelf, laat los en kijk zonder oordeel. Durf jezelf over te geven en vertrouw op je innerlijke kracht. Voel de verbondenheid met de natuur, de bron waaruit leven voortkomt. Werk vanuit de wortels, neem de tijd voor bezinning en ontmoet nieuwe herinneringen.

Door je energie en aandacht te bundelen sta je open om te ontvangen en kun je jezelf terugtrekken uit de dagelijkse sleur. Vanuit het contact met jezelf kijk je met nieuwe ogen naar je leven en wat daarin voor jou belangrijk is.

Je komt thuis bij jezelf.

 

De boshut

Gelegen op Landgoed Heidehof te Eext, Drenthe, is de boshut de ideale locatie voor retraite. Wanneer je hier overnacht, ben je te gast in de natuur. Er wordt dan ook verwacht dat je respectvol met haar omgaat. Om de omgeving zo gunstig mogelijk te maken voor bezinning, zijn de faciliteiten van de boshut beperkt. Zo is er geen elektriciteit en water uit de kraan, maar is de boshut voorzien van een houtkachel, water uit de bron en kaarslicht.

Lees meer over de faciliteiten

 

Retraites en cursussen

Een retraite bij de boshut biedt de mogelijkheid om volledig los te komen van de dagelijkse sleur. Om te helen wat om aandacht vraagt en om terug te keren naar innerlijke rust en balans. De omgeving en de stilte zorgen voor het juiste spirituele klimaat. Je bent baas over je eigen tijd. Maak een wandeling door de natuur, lees een goed boek of maak verbinding met je innerlijke zelf door meditatie of yoga.
Voor groepen is beperkt ruimte voor cursussen.

Over retraite Cursusaanbod

 

Landgoed Heidehof

Dit landgoed ligt in het prachtige bosgebied van de Hondsrug, vlakbij Assen. Het bestaat uit heide en verschillende soorten jong en oud bos. Er zijn vennen, onder meer een hoogveenven, en een aantal pingoruïnes.

Heidehof hecht groot belang aan een goede relatie tussen mens en natuur. Wij besteden elke dag veel zorg en aandacht aan behoud en beheer van natuur en streven ernaar om nieuwe natuur te blijven creëren, onder andere door behoud en terugkeer van oorspronkelijke flora en fauna.

Lees meer over Landgoed Heidehof