Natuurbegraven en Heidehof

EEN EEUWIGDURENDE RUSTPLAATS MIDDEN IN DE NATUUR

Sinds 2012 is het mogelijk om op Landgoed Heidehof te begraven, midden in een van de mooie natuurgebieden van Drenthe. Al sinds de start mag Natuurbegraafplaats Hillig Meer rekenen op warme belangstelling uit de wijde omgeving. In die jaren hebben we ook gemerkt dat mensen het fijn vinden om hun laatste rustplaats in hun nabije omgeving te vinden.

Daarom zijn we naast Hillig Meer betrokken bij een paar nieuwe initiatieven. Hiermee geven we invulling aan onze missie: verhoging van natuurkwaliteit en instandhouding van natuur.

Op dit moment is Heidehof betrokken bij 4 natuurbegraafplaatsen: Hillig Meer, Hoogengraven, Mepperdennen en Laude.

 

Natuurbegraafplaats Hillig Meer

Natuurbegraafplaats Hillig Meer ligt in het prachtige bosgebied van de Hondsrug in Drenthe, vlakbij Assen. Natuurbegraafplaats Hillig Meer maakt deel uit van Landgoed Heidehof. Hier kunt u een laatste rustplaats midden in de natuur vinden. U kiest zelf de plek waar u zich prettig bij voelt. Bijvoorbeeld in de buurt van water of onder een mooie oude boom. Een graf is eeuwigdurend en wordt dus niet geruimd.

Bezoek natuurbegraafplaats Hillig Meer

 

Natuurbegraafplaats Laude

In de bossen van Laude vlakbij Sellingen en Ter Apel ligt Natuurbegraafplaats Laude. De streek kenmerkt zich door een landschap waarbij landbouwgrond, bos en rivieren elkaar afwisselen. Het is een landschap dat al honderden jaren bestaat. Vanuit een duurzame visie, waarbij soortenbehoud en natuurbeheer hand in hand gaan, werken we aan dit mooie natuurgebied langs de Ruiten Aa.

Bezoek natuurbegraafplaats Laude 

 

Natuurbegraafplaats Hoogengraven

In de bossen van Arriën, vlakbij de stad Ommen, ligt Natuurbegraafplaats Hoogengraven. Het is de eerste natuurbegraafplaats van Overijssel. Een prachtige omgeving waar het bos overgaat in een beschut heidegebied. Dankzij de natuurbegraafplaats komt hier de biodiversiteit langzaam weer terug.

Bezoek natuurbegraafplaats Hoogengraven

 

Natuurbegraafplaats Mepperdennen

Natuurbegraafplaats Mepperdennen ligt in een jong bos, grenzend aan het mooie Drentse plaatsje Meppen. Het bos kent een besloten karakter, maar dankzij verrassende zichtlijnen is het open veld op verschillende plekken zichtbaar. Een rustige omgeving waar de mogelijkheid is voor eeuwigdurende rust, midden in de natuur.

Bezoek natuurbegraafplaats Mepperdennen