Natuur en Inzichtkaarten

De natuur draagt vele vormen in zich, die we kunnen verstaan als symbolen. De symbolen op speelse wijze duiden of betrekken op bewegingen in je eigen leven, kunnen een waardevolle aanvulling zijn op methoden die tot zelfkennis leiden.

Jarenlang maakte Annetje natuurfoto’s op Heidehof. Vaak ontstond er tijdens een wandeling een stroom aan ontdekkingen. Als de zon scheen, lag er de vraag: Met het licht mee lopen, of tegen het licht in lopen? Anders gesteld: Wil ik zacht zijn voor me zelf, of wil ik confronteren?

Er zijn vele manieren waarop je dit bijzondere kaartspel kunt inzetten. Je kunt een kaart voor de dag trekken, of met behulp van de kaarten onderzoeken waar je kracht en vitaliteit liggen. Het spel is bruikbaar voor therapeuten, maar ook voor diverse workshops.

Als je regelmatig met de Heidehof natuur- en inzichtkaarten werkt, zul je merken hoe je eigen kijk op de energie van de natuur vorm krijgt.

Even snel een kaartje trekken als de dag begint of als onderdeel van een verdiepingstraject. Ontdek je eigen natuur!

De 50 fotokaarten in dit spel vormen een afspiegeling van de grootse diversiteit van het Drentse landgoed Heidehof én van de menselijke natuur. De vele vormen uit de natuur die de kaarten je laten zien, kun je op speelse wijze duiden of betrekken op je eigen leven. Laat je net zoals Annetje Braat verrassen door de spiegel die de natuur je voorhoudt, de antwoorden die je krijgt op vragen waarmee je rondloopt en de onverwachte boodschappen die tot je komen.

In 2020 hebben we een nieuwe uitgave van dit kaartspel gemaakt.

Bestellen

De set kaarten met bijbehorend boekje is te koop bij Heidehof voor €25,- ex verzendkosten. Bij interesse kunt u ons mailen via info@heidehof.org of telefonisch contact met ons opnemen, en natuurlijk kunt u ook langskomen om de kaarten aan te schaffen.