Natuur en Inzichtkaarten

De natuur draagt vele vormen in zich, die we kunnen verstaan als symbolen. De symbolen op speelse wijze duiden of betrekken op bewegingen in je eigen leven, kunnen een waardevolle aanvulling zijn op methoden die tot zelfkennis leiden.

Jarenlang maakte Annetje natuurfoto’s op Heidehof. Vaak ontstond er tijdens een wandeling een stroom aan ontdekkingen. Als de zon scheen, lag er de vraag: Met het licht mee lopen, of tegen het licht in lopen? Anders gesteld: Wil ik zacht zijn voor me zelf, of wil ik confronteren?

Er zijn vele manieren waarop je dit bijzondere kaartspel kunt inzetten. Je kunt een kaart voor de dag trekken, of met behulp van de kaarten onderzoeken waar je kracht en vitaliteit liggen. Het spel is bruikbaar voor therapeuten, maar ook voor diverse workshops.

Als je regelmatig met de Heidehof natuur- en inzichtkaarten werkt, zul je merken hoe je eigen kijk op de energie van de natuur vorm krijgt.

 

Even snel een kaartje trekken als de dag begint of als onderdeel van een verdiepingstraject. Ontdek je eigen natuur!

De 50 fotokaarten in dit spel vormen een afspiegeling van de grootse diversiteit van het Drentse landgoed Heidehof én van de menselijke natuur. De vele vormen uit de natuur die de kaarten je laten zien, kun je op speelse wijze duiden of betrekken op je eigen leven. Laat je net zoals Annetje Braat verrassen door de spiegel die de natuur je voorhoudt, de antwoorden die je krijgt op vragen waarmee je rondloopt en de onverwachte boodschappen die tot je komen.

In 2020 hebben we een nieuwe uitgave van dit kaartspel gemaakt.

Voorbeeld

Tijdelijk gesloten

gesloten rijpen
noodzakelijk ‘asociaal’
innerlijke stilte
het eigen karakter
…………………..

Beschrijving
De aardappelbovist groeit in een gesloten vorm.
Binnenin ontwikkelt zich een vlezige massa die langzaam overgaat in poedervorm waarin vele sporen tot ontwikkeling komen. Sporen om zich elders voort te planten.

In een volgend stadium is de spanning binnenin niet meer vast te houden en scheurt de wand van de bovist open. Door deze opening komt de poeder als een wolk naar buiten en verspreidt de wind de sporen in de omgeving.

Veel sporen zullen geen plek vinden om te ontwikkelen. Slechts enkelen krijgen een kans geboden en zullen die aangrijpen.

Anders bekeken
Creaties die van binnenuit komen hebben tijd nodig om te worden gevormd. Tijdens innerlijke gesprekken ontstaat de kracht eigenheid te ontwikkelen.

Afscherming tegen invloeden van buiten verhoogt de stilte. Stilte om naar jezelf te kunnen luisteren.
Vanzelf komt de tijd om te delen en de producten te verspreiden.

Aan de omgeving de kans dit product, informatie, creatie, idee of het inzicht op te nemen.

Bestellen

De set kaarten met bijbehorend boekje is te koop voor €25,- ex verzendkosten. Heeft u interesse? Mail ons dan op info@heidehof.org onder vermelding van “Natuur- en inzichtkaarten”