Publicaties & cursussen

Publicaties

Onder de naam van Heidehof hebben we een paar bijzondere publicaties. De Heidehof natuur- en inzichtkaarten zijn daar een goed voorbeeld van. Maar er is ook een mooi boekje verschenen over het bijzondere onderduikershol. Bovendien kunt u het levensverhaal van onze oprichters lezen in het boek “Heidehof, het verhaal van Dolf en Annetje”.

Cursussen

Landgoed Heidehof te Eext herbergt een klein centrum voor bewustwording temidden van de Drentse natuur: bos, heide, vennen en stilte. Het ‘bewust’ in de natuur zijn, speelt in de cursussen een hoofdrol.

Dag en weekend cursussen

De dag- en weekendcursussen worden geleid door Annetje Braat, die haar opleidingen bij “het Centrum van Leven en Intuïtie” en “Cochenille” (kunstzinnige therapie en psychosynthese) met elkaar heeft gecombineerd. Sinds 2000 heeft ze het Inca Pad in haar werk geïntroduceerd, waarbij ze praktische oefeningen met energie uit de Inca cultuur integreert .

AnnetjeAnnetje besteedt aandacht aan het leren ‘waarnemen’. Met ‘aandacht’ leren kijken verhoogt je intentie. Intentie die nodig is om tot je eigen werkelijkheid te komen.  Verder maakt zij gebruik van eenvoudige energieoefeningen, lichamelijke expressie, visualisaties en prikkelt ze ons oorspronkelijke verlangen tot spelen. Tenslotte zijn we geboren als het spelende mens (homo ludens).  Annetje is sinds haar vroege jeugd verbonden geweest met de natuur in en buiten Nederland.
Dat is terug te vinden in de opzet van de Heidehofcursussen.

Thema´s met de natuur zijn:

  • spiraal / labyrint loop
  • intuïtief schilderen
  • intuïtief creëren met materialen uit het bos
  • waarnemingen in de natuur

Het is mogelijk met een eigen gevormde groep van 6 tot 10 personen een keuze te maken uit een van deze thema`s voor een weekend of een dag.

De cursussen worden gegeven op Landgoed Heidehof.

 

Mens en Natuur

We hechten groot belang aan een goede relatie tussen mens en natuur en dragen bij aan hogere maatschappelijke en politieke waardering van natuur.

Behoud en beheer

Wij besteden elke dag veel zorg en aandacht aan behoud en beheer van natuur en streven ernaar om nieuwe natuur te blijven creëren.

Begraven in de natuur

Natuurbegraafplaats Hillig Meer maakt deel uit van Landgoed Heidehof. Het is met 33 hectare de grootste natuurbegraafplaats van Nederland.