Cursusaanbod

Op Landgoed Heidehof biedt Annetje Braat diverse cursussen aan.

Intuitief schilderen / Werken met bosmateriaal

Op speelse wijze begeleidt ze de deelnemer in het intuïtief creëren . Het lijkt haast geen moeite te kosten. Tijdens dit creatieve proces wordt het onbewust denken en handelen omgezet in concrete vormen. In een nabeschouwing probeert ze samen met de deelnemer, de werkelijke inspiratiebron achter het creëren te vinden. Hierbij maakt ze gebruik van haar eigen natuur kaarten.

Schilder ervaring is niet nodig. Voor ervaren schilders kan het een nieuwe uitdaging zijn.

Spiraal / Labyrint

In de spiraal (doorsnede 120 meter) en het labyrint (doorsnede 75 meter) neemt ze je mee op een innerlijke zoektocht. Sinds 2000 zijn deze oeroude symbolische vormen op Heidehof opgenomen in het landschap. Onder het aandachtige uitlopen van deze vormen, met een kleine introductie vooraf, gaat samensmelten met de natuur haast vanzelf.

Waarnemen in de natuur

Na innerlijke beweging van blijde en verdrietige momenten, schept de natuur de veilige omgeving de aangeraakte diepere laag te begeleiden. Om deze kracht te gebruiken heeft het onze intentie en waarneming nodig. De kaarten van ‘Het Heidehofse Natuur- en Inzichtspel’ verzorgen de reflectie uit de natuur en laten je kennis maken de natuur op een andere wijze waar te nemen.

Annetje begeleidt je verder naar een van de vele kwaliteiten uit de natuur.  Door waarnemen en het verhogen van je intentie, laat ze je ontdekken wat de natuur je kan geven. Met de hulp van bosmaterialen creëer je een unieke persoonlijke reflectie. Aarde en Kosmos werken samen. Wij doen mee!