3 maart 2018 Natuurwerkdag

Aandacht voor biodiversiteit

Mede dankzij de manifestatie Heel Drenthe Zoemt, is er momenteel veel aandacht voor biodiversiteit in de provincie. Landgoed Heidehof begint een project dat de afname van insecten en de teruggang van biodiversiteit tegen moet gaan. Meerdere zones van een paar hectare groot op en rond Landgoed Heidehof, worden de komende tijd ingericht voor wilde bloemen, planten en insecten, zoals vlinders en wilde bijen. De zones moeten ruimte bieden aan soorten die het elders moeilijk hebben.

De eerste zone waar we aan gaan werken is het plukveld op Natuurbegraafplaats Hillig Meer.

Natuurwerkdag 3 maart

Op 3 maart 2018 organiseren we daarom samen met Landschapsbeheer Drenthe een natuurwerkdag op Heidehof. U wordt van harte uitgenodigd om als vrijwilliger hieraan mee te helpen.

Wat gaan we doen?

We gaan de randen van het plukveld grilliger inrichten. Er worden bomen verwijderd uit de rand en met de hulp van vrijwilligers verwijderen we opslag van onder andere prunus. Tevens leggen we met snoeihout enige houtrillen aan. Dat is een ecologisch verantwoorde manier van verwerken van vrijgekomen snoeihout en dergelijke. Aan een bosrand, bij een boomgaard of in een tuin vormt zo’n takkenwal een beschutte woon- en voortplantingsgelegenheid voor kleine zoogdieren zoals egels, wezels en muizen. Vogels, waaronder het winterkoninkje en de heggenmus vinden er nest- en schuilgelegenheid. Door de aanwezigheid van insecten op en in het dode hout vinden ze er ook voedsel.

Voor gereedschap wordt in principe gezorgd, maar als u zelf werkhandschoen en een eigen snoeischaar of takkenzaag kunt meebrengen, wordt dat op prijs gesteld.

Programma zaterdag 3 maart

  • 9:30 uur verzamelen in ontvangsthuis
  • 10:00 uur uitleg en aanvang werkzaamheden
  • 12:00 uur kopje soep + broodje
  • 13:00 uur afronding werkzaamheden
  • 14:30 afsluiting

Aanmelden

Kom je ook? Vul dan het formulier hieronder in.

Geplaatst in Activiteiten, Natuur